Firmabilen - Ekstrabatteri og strømuttak

Da har vi endelig fått på plass ett ekstra/forbruks -batteri i vår varebil, noe som vi ser som nødvendig da potensielle lysoppsett kan trekke mye strøm.


Den observante leser vil kanskje legge merke til at vi har en subwoofer, som også er glad i strøm.

Batteri, subwoofer og forsterker i skjønn harmoni, stroppet godt fast. Subwoofer er vendt framover, inn en luke som går til førerhuset.

Ekstrabatteriet er av merket Ritar, og er av typen VRLA (valve regulated lead–acid), noe som betyr at det er ett lukket batteri.
Det er god for 200 Amperetimer og veier rundt 60 Kg!

Hovedbatteri i motorrom og ekstrabatteri er skilt ved bruk av ett spenningsstyrt skillerele som først kobler inn ved 13,3 Volt, og separerer batteriene ved under 12,8 Volt.

Det er også montert en manuell bryter for innkobling, i tilfelle hovedbatteriet skulle gå tomt for strøm, noe som gjør at man vil kunne få start på bilen uten ekstern starthjelp!

Sikring på gulvet for uthenting av strøm til lys hvor ledning ender opp i varerom. Kobling på bildet er kun midlertidig for last-testing av ekstrabatteri. Bryter for manuell overstyring av skillerele ses på bakveggen.

For sikring som er montert i gulv, planlegges det å legge en strømkabel bakover i varerom, til en felles strømskinne med integrerte sikringer, for tilkobling av lys/last.
Kontroll av disse vil gjøres ved flerleder fra førerhuset, som signaliserer styrestrøm til releer.

Da batteriet ikke er kjøpt nytt, så tar vi en liten last-test for å sjekke ca. kapasitet.

Last-test gjøres ved å hekte to av våre BullPro Centum arbeidslys på batteriet, de har en nominell effekt på 87 Watt hver, noe gir en last på 174 Watt kombinert.

Til slutt noen oversiktsbilder av monteringen og last-testing.

Nydelig fargetemperatur og effekt på BullPro Centum 4500 Kelvin.
Ja vi er klar over at forsterker ikke bør monteres på subwoofer-kasse, men i dette tilfellet lot vi det gå av plasshensyn!

Det var alt for denne gang.
Oppdatering kommer etter hvert!

\
Nettbutikk
Facebook
Instagram
Youtube
Søk